logo

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İçi Naklen İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlık İlanı

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurum İçi Naklen İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlık İlanı

Diyanet'ten Net Açıklama Hem Kumar Hem Haram!-kamumemurlar.com

2014 Yılı Başkanlık Personeli İçin Kurum İçi Naklen İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlık Giriş Sınavı Duyurusu

BAŞKANLIK

D U Y U R U

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Başkanlığımız teşkilatında farklı unvanlarda çalışmakta olup imam-hatip ve müezzin kayyım kadrolarına atanmak isteyenlere yönelik MBSTS puan sırası esas alınarak aşağıdaki tabloda belirtilen her bir unvan için ilan edilen boş kadro sayısının üç katına kadar Başkanlıkça yapılacak sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından sınav sonucu başarı sırasına göre naklen atama yapılacaktır.

I-NAKLEN ATAMA YAPILACAK KADROLARIN BULUNDUĞU YER, SINIF, UNVAN VE SAYISINA GÖREDAĞILIMI

BULUNDUĞU YER SINIFI UNVANI KADRO SAYISI Taşra Teşkilatı D.H.S. İmam-Hatip 250

BULUNDUĞU YER SINIFI UNVANI KADRO SAYISI Taşra Teşkilatı D.H.S. Müezzin Kayyım 50

II- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanetİşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde aranan “Ortak Nitelik” şartınıtaşımak,

3. Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,

4. Memuriyetteadaylığı kalkmış olmak,

5. Başvuruyapılacak unvanla ilgili geçerlilik süresi dolmamış yeterliğe sahip olmak( 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Başkanlıkça yapılan yeterlik sınavlarındanbirinde başarılı olmak),

6. Başkanlığımızca 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı(MBSTS) Nakil grubundan en az 50 (elli) puan almış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR:

1. İmam-hatipiçin;

a) İmamhatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,

b) İmam-hatiplikyapmaya mani bir özrü bulunmamak,

c) HalenBaşkanlığımızda Kur’an kursu öğreticisi veya imam-hatip olarak çalışmamak.

2. Müezzin-kayyımiçin;

a) Liseveya dengi okul mezunu olmak,

b) Hafızolmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz.),

c) HalenBaşkanlığımızda Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım olarakçalışmamak.

III-BAŞVURU, SINAV, ATAMA İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR

a) Başvuruİşlemleri

1. Sınavabaşvuru yapmak isteyenlerden Başkanlığımız merkezinde çalışanlar çalıştıklarıbirimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İlMüftülükleri ve Eğitim Merkezi Müdürlüklerine 26/02/2014 (saat08:00)-12/03/2014 (saat 16:30) tarihi mesai saati bitimine kadar istenenbelgelerle birlikte müracaat edeceklerdir. Ayrıca hizmet içi eğitim kursunadevam edenler Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapabileceklerdir.

2. Adaylardanistenen belgeleri getirmeleri halinde, sınava müracaat edecek adaylar adınaüçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.

3. Başvuruişlemleri görevli personel tarafından Başkanlığımız İKYS programı üzerindengerçekleştirilecektir. Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemiyapılmayacaktır.

4. Başvurukayıt işleminden sonra, başvuru belgesi görevli personel tarafından onaylanarakadaya verilecektir.

5. Müracaatlarınsona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsunkesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

6. Heraday sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.

7. Başvuruişlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarakyapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

8. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 12/03/2014 (saat 16:30) tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

b) Sınavİşlemleri

1. Sınavagirmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yerleri, başvuruların tamamlanmasındansonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından Başkanlığımız www.diyanet.gov.tr internetadresinde ve aynı adresteki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilanedilecektir.

2. MBSTSpuan sırasına göre her bir unvan için ilan edilen kadro sayısının üç (3) katınakadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

3. MBSTSpuan sırasına göre çağrılacak son sıradaki aday sayısının birden fazla olmasıhalinde, puanı eşit olan adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

4. Adaylar,sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C. Kimlik No’lukimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarındabulunduracaklardır.

5. Sözlüsınavda başarılı olabilmek için en az 70 puan almak şarttır.

6. Sınavsonuçları, Başkanlığımız www.diyanet.gov.tr internetadresinde ve aynı adresteki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilanedilecektir.

7. Adaylar,“sınav giriş belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini https://ikys.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

c) Atamaİşlemleri

1. Atamalar,sözlü sınavda başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak belirlenenkontenjan sayısınca yapılacaktır.

2. Sözlüsınavda alınan puanların eşit olması halinde MBSTS puanı yüksek olana, onun daeşit olması halinde hizmet süresi fazla olana, bu sürenin de aynı olmasıhalinde doğum tarihi önce olana atamalarda öncelik verilecektir.

3. İmam-hatip unvanında sınava katılarak başarılı olan ve atama kontenjanına girenler Diyanetİşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde(D) grubu köy ve kasaba camilerine atanacaktır.

d)Diğer Hususlar

1. Sınavişlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Atama sürecinde atamasıyapılan adaylardan belge istenecektir. Ayrıca, Başkanlık sınav ve atamasürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talepedebilecektir.

2. Sınavöncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belgeverdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru vesınavları geçersiz sayılacağı gibi atamaları yapılsa dahi görevleriyleilişikleri kesilecektir.

3. Buduyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir.Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmeyecektir.

4. Atamasonuçları Başkanlığımız www.diyanet.gov.tr internetadresinde ve aynı adresteki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilanedilecektir.

5. Sınavve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedekiİnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligatsayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

6. Sınavlailgili iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adaylarınıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüneulaştırmaları gerekmektedir.

7. Sözlüsınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesindenitibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsanKaynakları Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. İtirazlar, Başkanlığımızca en fazla15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir.Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalıve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüneulaştırılmayan; T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresibulunmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkatealınmayacaktır.

8. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri esas alınacaktır.

IV-SINAV KONULARI

Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım sözlüsınavına katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımızweb sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında dinhizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınacaktır.

A)İmam-hatip için;

1. Kur’an-ıKerim (70 puan),

2. Dinibilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan),

3. Hitabetve etik ilkeleri (10 puan).

B)Müezzin-kayyım için;

1. Kur’an-ıKerim (70 puan),

2. Dinibilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan),

3. Ezan,ikamet ve etik ilkeleri (10 puan).

V- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayların, aşağıdaki belgeleri başvuru esnasında İKYSyöneticilerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerinbaşvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylaraiade edilecektir.

1. T.C. Kimlik numaralı kimlikbelgesi,

2. İmam-hatiplikiçin imam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olduğunu;müezzin kayyımlık için lise veya dengi okul mezunu olduğunu gösterirbelge (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi).

3. Hizmetsürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir amirlerince onaylanmışhizmet cetveli,

4. Başvuruyaptığı unvanda çalışmaya mani bir özrü bulunmadığına, sabıka durumuna ve erkekadaylar için askerlik durumuna ilişkin yazılı beyanı.

5. HafızlıkBelgesi (hafız olduğunu beyan edenler için).

NOT:

Belgeler,atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslimedilecektir.

VI- İLETİŞİM

Yazışma Adresi : Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA Telefon e-posta : : (0312) 295 70 00 persis@diyanet.gov.tr Yazışma Adresi : Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA Telefon e-posta : : (0312) 295 70 00 persis@diyanet.gov.tr

İlgililere duyurulur.

Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , ,