logo

Bilinçsiz İlaç Kullanımı Hayatı Tehdit Ediyor

Bilinçsiz İlaç Kullanımı Hayatı Tehdit Ediyor

Bilinçsiz İlaç Kullanımı Hayatı Tehdit Ediyor-kamumemurlar.com

Dünyada antibiyotik alarmı! ‘Daha önce doktor vermişti’ mantığı artık en basit enfeksiyonlara karşı insanlığı çaresiz bıraktı. Hele çocuklara verilen tavsiye ilaçlar onlara karşı yaptığımız en büyük kötülük!

Tıp dünyası antibiyotiksiz bir hayat için mücadeleye başladı. Uzmanlar, dirençli bakterilerin ortaya çıktığını ve bir çok hastalığın tedavi edilemez hale geldiğini vurguladı. 1. Eczane Yönetimi Zirvesi Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Antibiyotikler konusu son derecede ciddi bir durum haline geldi. Bir süre sonra insanlar enfeksiyonlara karşı çaresiz kalacak” dedi. “Her insan kendi sağlığının koruyucusu olmalı” diyen Prof. Dr. Yeşilada, “Ben genelde antibiyotik kullanmam. Soğuk algınlığında ada çayı gargarasıyla boğaz enfeksiyonunu gidermeye çalışırım. Herkesin bu yaklaşım içerisinde olması gerekir. Bilinçsiz antibiyotik kullanımı sizin çocuğunuza, torununuza yaptığınız en büyük kötülüktür” diye konuştu.

AĞRI KESİCİYE DİKKAT

Yeşilada “Parasetamol içeren ağrı kesici kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Ağrı kesicilerin aşırı kullanımı, ilaca bağlı bağışıklık oluşturuyor. Kişi genellikle bir tavsiye ya da kendi iradesi ile güçlü ağrı kesiciler kullanarak acı eşiğini düşürüyor, ilaçların dozu ayarlanamadığı için ağrı bir süre sonra kronikleşiyor” diye konuştu. Uzmanlar, parasetamolların bazı ağrılarda geçici düzelme ya da şiddetinde azalma sağlayarak kişinin doktora başvurmasını, dolayısıyla tanı ve tedavisini geciktirmesine de neden olduğu konusunda uyardı. Ağrı kesici kullanımı doktor kontrolünde ve takibinde uygulanması gereken bir tedavi olduğunu belirten Yeşilada özellikle antibiyotik ve ağrı kesicilerin hiç de masum olmadığını belirterek ekledi: Aspirin 2 yüzyıllık bir ilaç ama yoğun kullanımda mide kanamasına neden oluyor!

UYGUN ŞARTLARDA SAKLANMAZSA ZEHİRLER

Son kullanma tarihi geçen ilaçlarla ilgili de görüşlerini bildiren Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “1978’de yüzde 40 nemde, 25 derecede, yüzde 60 nemde 40 derecede ilaçlar bırakılarak değişimleri irdelendi. Bir ilacı aldığınızda süreç içerisinde ne kadar dayandığı incelendi. Araştırma sonucunda son kullanma tarihi geçen ve uygun şartlarda saklanmayan ilaçların zehire dönüşebildiği görüldü” dedi.

Kaynak: Akşam

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,