Son Dakika
AÖF Sınav Giriş Yerleri – AÖF Sınavları Ne Zaman?
Açıköğretim AÖF 2013-2014 bahar dönemi sınav tarihleri açıklandı. AÖF sınav giriş belgesi, AÖF sınav yerleri için tıklayın.
2013-2014 AÖF sınava giriş yerleri açıklandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavları 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) yaklaşık 500 bin öğrenci eğitim almakta. AÖF öğrencilerinin merak ettiği konuların başında ise AÖF sınavlarının ne zaman (AÖF sınav takvimi) olduğu sorusu gelmektedir. AÖF 2013-2014 sınav takvimi AÖF tarafından açıklandı. AÖF ye dair tüm detaylar haberimizde.
25-26 Ocak 2014 tarihinde yapılan, AÖF 2014 yılı Güz dönemi ara sınavının sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖF Sonuçları binlerce öğrenci tarafından merakla bekleniyor. Sınav sonuçları sınavın gerçekleştiği tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayınlanıyor ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabiliyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 09.10.2003 tarih ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesi gereğince, halkın bilgi edinme hakkını etkin kullanabilmesini temin ve bu kanun uyarınca yapılacak bilgi edinme müracaatlarını değerlendirmek amacıyla Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü görevlendirmiştir. Açık Öğretimle ilgili başvurular doğrudan Açık Öğretim Fakültesine yapılacaktır.
2013-2014 ÖĞRETİM YILI AÖF; İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ
ARA SINAV
14 – 15 Aralık 2013
DÖNEM SONU SINAVI
25 – 26 Ocak 2014
BAHAR DÖNEMİ
ARA SINAV
19-20 Nisan 2014
DÖNEM SONU SINAVI
07 – 08 Haziran 2014
2013-2014 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU, KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ
AÖF Nedir?
1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.
1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖFsistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.
2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
Kayıt Yenileme Tarihi: 24 Şubat – 07 Mart 2014
Ara Sınav Tarihi: 19 – 20 Nisan 2014
Dönem Sonu Sınav Tarihi: 07 – 08 Haziran 2014
Açık Öğretim Fakültesi 2014
Sınav yeri değişikliği için son günler:
Bahar Dönemi Ara Sınavı 07 Mart 2014 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilirler. Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 Nisan 2014 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.
AÖF’ DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;
Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.
AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
AÖF LİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
AÖF SINAVA GELİRKEN YANINIZDA BULUNMAMASI GEREKENLER
Aşağıdakilerden herhangi birinin, kapalı durumda olmasına rağmen yanınızda bulunduğu tespit edildiğinde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
1. Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları.
2. Dersle ilgili her türlü kitap, not vb.
3. Fotoğraf makinesi, kamera vb. görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar.
4. Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar.
5. Ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah
AÖF ÖNEMLİ UYARILAR
1. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
2. Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır.
3. Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kağıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.)
4. Öğrenci ve sınav hizmetleri için http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.
5. Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız.
6. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır.
7. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir.
8. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencisi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, Jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi eğitim yaptığı toplam 12 lisans, 46 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile götürüyor. bugün Türkiye’de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısı Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve Açıköğretimli…
Bunların bir kısmı; koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler. Uzaktan Eğitim, bu yönüyle, fiziksel, işitme ve görme engeline sahip vatandaşlar yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor.
6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5. ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine Sürekli ve Açıköğretim yapmak hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev bilimsel birikim, akademik deneyim, nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlarda teknik/teknolojik altyapıya sahip olan Anadolu Üniversitesi’ne 20 Temmuz 1982’de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinden doğan Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.
BENZER HABERLER