logo

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları -Hangi Branşlarda Öğretmen İhtiyacı Artacak/Azalacak?

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları -Hangi Branşlarda Öğretmen İhtiyacı Artacak/Azalacak?

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları -Hangi Branşlarda Öğretmen İhtiyacı Artacak/Azalacak?-meb-Öğretmen- Atama-kamumemurlar.com

Ağustos Öğretmen Atamaları -Hangi Branşlarda Öğretmen İhtiyacı Artacak/Azalacak? Detaylar haberimizde. 

Bazı branşlarda öğretmen ihtiyacı azalmışken bazılarında artış yaşanacaktır. Öğretmen atamaları öncesi siz öğretmen adaylarımıza fikir verecek olan öğretmen ihtiyacı azalacak ve artacak olan branşları sizlere paylaşıyoruz.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için MEB’in ders saatlerinde yapacağı çalışmalarla bazı branşların öğretmen açıkları, artacakken bazı  branşlarda öğretmen açıklarının azalacağı tahmin ediliyor… Özellikle son yapılan 30 bin öğretmen atamaları bazı branşlarda norm kadro doluluk oranını artırdı, bazılarında ise tamamen açık kapatıldı.

ÖĞRETMEN İHTİYACI ARTACAK OLAN BRANŞLAR

-Son yapılan 30 Bin öğretmen atamaları sonrası  12 Bin civarı Öğretmen açığı bulunan İNGİLİZCE  branşının  5. sınıflar hazırlık sınıfı olması nedeniyle  ders saati artacağı  için ingilizce öğretmenliğinde öğretmen ihtiyacı sayısı 25 Binleri bulacak..Çünkü ders saati artan her branşın öğretmen ihtiyacı da buna paralel olarak artar. Ve öğretmen ihtiyacı bakımından en çok ihtiyaç ingilizce branşında olacaktır. Ayrıca mevcut norm kadro modüllerini ve ilk ortaokul ve lisede ingilizce dersinin olduğunu da düşünürsek en çok öğretmen açığının ingilizce branşında olduğunu söylemek mümkündür.

-Öğretmen ihtiyacı artacak olan bir diğer branş ise “Din Kültürü Ahlak Bilgisi” branşı.  İlkokul, ortaokul ve lise müfredatının tamamında dersi bulunan Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği branşında Öğretmen açığının 15 Binlere ulaşacağı öngörülüyor.

Sınıf Öğretmenliğinde branşında da Öğretmen ihtiyacı çok artış gösterecek. Şuan Milli Eğitim Bakanlığında görevli 230 Bin civarı sınıf öğretmeni bulunması ve her yılda MEB’den emekli olan öğretmenlerin %50 sinden fazlasının sınıf öğretmeni olması sınıf öğretmeni ihtiyacını da artıracaktır. Son yapılan 30 Bin öğretmen atamaları sonrası 12 Bin civarı öğretmen ihtiyacı bulunan Sınıf öğretmenliğinde öğretmen ihtiyacının 17 binleri bulması ve olası bir Ağustos öğretmen atamalarında da yine en çok kadronun sınıf öğretmenliğine olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

-Özel Eğitim Öğretmenliği ile Rehber Öğretmenlik branşında da öğretmen ihtiyacının artış göstereceğini söylemek mümkündür. Rehber öğretmenlik branşında son yapılan 30 bin öğretmen atamalarından sonra 7 bin civarı, özel eğitim öğretmenliği branşında da 10 bin civarı öğretmen ihtiyacı bulunuyor. İleriki dönemlerde bu iki branşında öğretmen açığının 10 binin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Okul öncesi branşı da öğretmen açığı artacak olan bir diğer branş. Son yapılan öğretmen atamaları sonrası 4 bin civarı ihtiyacı bulunan branşta; ileriki dönemde öğretmen ihtiyacının 8 binlere çıkacağı düşünülüyor. Çünkü MEB’in okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma politikası doğal olarak okul öncesi öğretmeni ihtiyacını da artıracaktır. Ayrıca Bakan Avcı’nın okul öncesi eğitimde okullaştıma oranının artacağını söylemesi okul öncesi branşında da öğretmen ihtiyacının artacağını gösteriyor.

Bilişim Teknolojileri branşında da öğretmen ihtiyacı  artacak. Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı’nın geçtiğimiz hafta katıldığı canlı yayında kodlama dersleri ile ilgili TTKB’nın çalışması bulunduğunu söylemesi ve kodlama derslerinin ilk ortaokul ve liselerde zorunlu olarak müfredata girecek olması Bilişim Öğretmeni ihtiyacını da buna eş değer olarak artıracaktır. Son yapılan 30 bin öğretmen atamaları sonucu 2 bin civarı öğretmen açığı bulunan Bilişim Teknolojileri branşında Kodlama derslerinin gelmesiyle birlikte en az 12-15  bin öğretmen ihtiyacının  olacağı tahmin ediliyor.  Zorunlu olarak müfredata giren yeni bir dersin norm/kadro açığı da buna paralel olarak çok olur. Bu durumda Bilişim Teknolojisi branşında öğretmen ihtiyacı muazzam seviyede artacaktır.

Yine Bakan Avcı’nın önceki gün söyleminden ibaretle Müzük ve sanat derslerinde de ders artışı olacağı için bu branşlarda da öğretmen ihtiyacının artacağını söylemek mümkündür.

TEOG-LYS  branşlarından da özellikle ilköğretim matematik öğretmenliği ve Lise matematik branşlarında öğretmen ihtiyacının artacağı tahmin ediliyor. Takviye kurslarında en çok tercih edilen branş olan matematik branşlarında öğretmen ihtiyacının artacağına kesin gözüyle bakılıyor.

***Yukarıda sayılan branşların öğretmen ihtiyacının çok olacağını söylemek mümkündür. Olası öğretmen atamaları için bu branşlara fazla kadro verileceği sürpriz olmaz.

ÖĞRETMEN İHTİYACI AZALACAK OLAN BRANŞLAR

Son yapılacak 30 Bin öğretmen atamaları bazı branşlarda doluluk oranını %100 seviyesine getirdi. Özellikle Sosyal bilgiler, Türk Dili Edebiyatı, Fen ve Teknoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe ,  ve Teknik Eğitim Branşlarında branşlarında öğretmen ihtiyacı azaldı. Ders saatleri ile ilgili herhangi bir değişmenin de olmadığı bu branşlarda öğretmen açığının ve atamaların azalacağını söylemek mümkündür. Bu branşlarda öğretmen ihtiyacının artması için ders saatlerinin artması, takviye kurslarda tercih edilmesi ve emeklilik durumlarının olması gerekiyor.

Mebpersonel

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,