logo

TÜBİTAK ve NASU Araştırmacılara Destek Verecek

TÜBİTAK ve NASU Araştırmacılara Destek Verecek

TÜBİTAK ve NASU Araştırmacılara Destek Verecek-kamumemurlar.com

TÜBİTAK ile NASU arasında açılan işbirliği çağrısı ile araştırmacıların yapacakları ortak projelere 360 bin liraya kadar destek verilecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK ile Ukrayna Bilimler Akademisi (NASU) arasında açılan işbirliği çağrısı ile iki ülke araştırmacılarının yapacakları ortak projeler, 360 bin liraya kadar desteklenecek. TÜBİTAK’ın ‘2514’ kodlu programı kapsamındaNASU ile yapılacak işbirliği çerçevesinde 2014-2016 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecek.

Malzeme, nanoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, biyoteknoloji, enerji, çevre ve sağlık bilimleri gibi alanlarda hazırlanacak ortak proje ile Türkiye’deki araştırmacı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na (TÜBİTAK) Ukrayna’daki araştırmacılar ise Ukrayna Bilimler Akademisi’ne (NASU) başvuracak. Başvuruları iki kuruluş bağımsız olarak değerlendirecek ve her iki kuruluşun da onay verdiği projeler desteklenmeye hak kazanacak.

Program kapsamında Türkiye’deki araştırmacılara talep etmeleri durumunda TÜBİTAK tarafından yıllık 120 bin liraya kadar araştırma desteği verilecek. Hazırlanacak projelerin süresi 3 yılı aşmayacak. Böylece ortak projelere toplamda 360 bin liraya kadar destek imkanı sunulacak.

Araştırmacıların karşılıklı yapacakları ziyaretlerin masraflarını TÜBİTAK ve NASU karşılarken, bu çerçevede her bir ekip karşı ülkeye yıllık 60 güne kadar bilimsel ziyaret gerçekleştirebilecek.

Başvurular 14 Mart’a kadar

İşbirliği kapsamında TÜBİTAK’a proje önermek isteyen araştırmacılar, başvurularını 14 Mart 2014’e kadar, gerekli evraklarla birlikte TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğüne yapacak.

Açıklamada, TÜBİTAK’ın bilim ve teknoloji alanında 22 ülkeden 27 kuruluşla işbirliği anlaşmasının bulunduğu hatırlatılırken, söz konusu anlaşmalar çerçevesinde şu an ABD, Almanya, Bulgaristan, Belarus, Hindistan, Slovakya, Belçika, Tunus ve Moğolistan’daki araştırmacılar ile işbirliği için başvuru yapılabildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, işbirliği fırsatı sunulan ve açık olan programların kodları ve isimleri şöyle:

– 2501 – ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İkili İşbirliği Programı

– 2502 – Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Programı

– 2503 – Belarus Ulusal Bilimler Akademisi (NASB) ile İkili İşbirliği Programı

– 2506 – Hindistan Bilimsel ve Endüstriyel Arş. Konseyi (CSIR) ile İkili İşbirliği Programı

– 2507 – Almanya Araştırmalar Konseyi (DFG) ile İkili İşbirliği Programı

– 2510 – Tunus Yüksek Öğretim ve Bilimsel araştırma Bak. ile İkili İşbirliği Programı

– 2513 – Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) ile İkili İşbirliği Program

– 2525 – Almanya Eğt. ve Arş. Bakanlığı (BMBF) ile İkili İşbirliği Programı

– 2526 – Moğolistan Bilimler Akademisi (MAS) ile İkili İşbirliği Programı

– 2539 – Belçika Flaman Bölgesi Araştırma Kuruluşu (FWO) ile İkili İşbirliği Programı

– 2540 – Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) ile Tematik İşbirliği Programı
Memurlar.net

#

SENDE YORUM YAZ

6+4 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.