Son Dakika
16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görev alacak kişilere ne kadar ücret verilecek?
Ücretler nerelerden alınacak ve hangi tarihe kadar yatacak?
İşte bu soruların cevabı:
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 03/01/2017 tarihli ve 66 sayılı Genelgesine göre, aylık katsayı 01/01/2017 – 30/06/2017 döneminde geçerli olmak üzere (0,096058) olarak belirlenmiş bulunmaktadır.
Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 09/01/2017 tarih ve 2017/15 sayılı kararı üzerine 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görevlilere verilecek ücretler yukarıdaki madde üzerinde aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
GÜNLÜK ÜCRET
-Baskan ve Üyeler 192,00
-Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 96,00
– İkinci Derecede Sorumlu Görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, Ayniyat Saymanı, BİM Koordinatörü) 92,00
– Üçüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı) 90,00
– Dördüncü Derecede Sorumlu Görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur) 87,00
-Şoför ve Hizmetliler 81,00
-Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
-Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
-Başkanlar ve İl Seçim Kurulları Üyeleri 96,00
– İlçe Seçim Kurulları Üyeleri 81,00
– Seçmen Kütük Bürosu Müdürleri 92,00
– Seçmen Kütük Bürosu Zabıt Katipleri 87,00
– Seçmen Kütük Bürosu Hizmetlileri 81,00
– Askı Yeri Görevlileri 76,00
– Memurlar (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
-Şoförler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
– Hizmetliler (Başka kurum personeli olup görevlendirilenler) 76,00
– Başkan 90,00
– Üye 81,00
GÜNDELİKLER
Yine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 15/02/2017 tarih ve 2017/106 sayılı kararı üzerine 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görevlilere verilecek gündelikler şu şekilde belirlenmiştir:
Sandık kurullarına yapılacak ödemeler:
ç) Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine 1 (bir),
gündelik ödenir.
Bina sorumlularına yapılacak ödemeler:
Bina sorumlularına 3 (üç) gündelik ödenecektir. Ancak bina sorumlularına ücret ödenebilmesi için en az 4 sandık kurulunun aynı binada görev ifa etmesi gerekmektedir. 4 sandıktan az olan yerlerde bina sorumlusu görevlendirilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir.
Ayrıca, ceza infaz kurumu ve tutukevlerinde kurulan sandık bölgesi ile öğrenci yurtları vb. yerlere konulan sandık alanları için bina sorumlusu görevlendirilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir.
Sandık kurulacak okullardaki hizmetlilere yapılacak ödemeler:
Sandıkların kurulacağı okullarda görev alacak hizmetlilerin listesi ilçe seçim kurulu başkanı tarafından ilçe milli eğitim müdürlüğünden temin edilecek listeler doğrultusunda, bir okulda en fazla iki (2) hizmetli görevlendirilir ve her birine iki (2) gündelik ödenir.
UYAP görevlilerine yapılacak ödemeler:
İl merkezinde ve ilçelerde görevlendirilecek UYAP görevlileri il seçim kurulu başkanının denetiminde, Cumhuriyet başsavcılıkları ile irtibata geçilerek belirlenecek ve görevlendirilecek görevlilere üç (3) gündelik ödenir. Ödemeler il seçim kurulu başkanlıklarınca gerçekleştirilir.
Kolluk kuvvetlerinin ücret ve araç taleplerine ilişkin hususlar
Kolluk kuvvetlerinin yaptığı görevler asli hizmetleri arasında bulunduğundan seçim ödemeleri adı altında ücret tahakkuk ettirilmesine kanunen imkan bulunmamaktadır. Ayrıca kolluk kuvvetlerinin araç ihtiyaçları mülki idare amirleri tarafından karşılanması gerektiğinden, hiçbir suretle araç kiralaması ve görevlendirmesi ile yakıt giderleri ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından karşılanmayacaktır.
Ücretler hangi tarihe kadar ve nereden alınabilecek?
Halkoylaması için gönderilecek ödeneklerden hak sahiplerine yapılacak ödemeler 22 Aralık 2017 Cuma gününe kadar devam edecektir. Bu tarihe kadar seçim çalışmalarından dolayı alınmayan hak edişlerin, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Merkezi Yönetim Muhasebe Yönetmeliği uyarınca, 25 Aralık 2017 Pazartesi günü itibariyle Malmüdürlüklerinin emanet hesabına yatırılması ve hak edişlerini almayanların listesinin çıkartılarak ilgili malmüdürlüğüne yazı ile bildirilmesi ve seçimlerde görevli olup hak edişini almayan kişilerin seçmen kütük bürosuna müracaat etmeleri halinde malmüdürlüklerinden hak edişini alabilmelerinin sağlanması gerekmektedir.
Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapanlar ile seçim işlerinde görevlendirilenlere yapılacak tüm ödemeler, (Yüksek Seçim Kurulunca PTT Bank ile yapılacak protokol çerçevesinde) ilçe seçim kurulu tarafından PTT Bank aracılığıyla yapılır; kesinlikle elden ödeme yapılmaz.
Bu kararlar doğrultusunda sandık kurulunda görev alacak kişilerin ücretleri şu şekildedir:
–Eğitim verilen sandık kurulu başkanlarına: 90×3= 270 TL
– Eğitim verilmeyen sandık kurulu başkanlarına: 90X2= 180 TL
– Eğitim verilen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine: 81X2= 162 TL
– Eğitim verilmeyen ve siyasi partili olmayan sandık kurulu üyesine: 81X1= 81 TL
– Siyasi partili üyelere: 81×1= 81 TL
Ücret ödenecektir.
Memurlar.net
BENZER HABERLER