logo

KYK Yurtlarında İnternet Kotası İki Kat Artacak

KYK Yurtlarında İnternet Kotası İki Kat Artacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Bahar döneminde yurtlarda ücretsiz internet kotası 32 GB’ye çıkarılacak.

– “Lisanslı sporcu sayısında müthiş bir artış var”

Lisanslı sporcu sayısında müthiş bir artışın bulunduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, şu an 11 milyon lisanslı sporcunun bulunduğunu belirtti.

Sporcu havuzunun genişlemesinin önemine değinen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bakanlık olarak temel amaçlarımızdan biri sporun tabana yayılması. İstisnasız her vatandaşımızın kadınıyla erkeğiyle, özellikle bunun altını çiziyorum, ‘kadın odaklı spor’ bizim en önemli politikalarımızdan biri. Genciyle yaşlısıyla, özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik de spor erişimini güçlendirmek.” dedi.

– “Yeteneklerin keşfi hayati önemde”

Yeteneklerin keşfi konusunun hayati önemde olduğunu belirten Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Yeteneklerin keşfinin tesadüfe bırakılmaması en büyük amacımız. O yüzden ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıflardaki gençlerimizi yetenek taramasına tabi tutuyoruz. Bilimsel yöntemlerle, 10 farklı değişkeni inceleyerek gerek milli eğitimle gerek üniversitelerimizle çok ciddi bir işbirliğimiz var. Şu an itibariyle 1 milyon 300 bin çocuğumuzun taramasını gerçekleştirdik. Bu yıl 3 milyon 900 bin öğrencimizin yetenek taramasını gerçekleştireceğiz. İlkokullarda ve sonrasındaki süreçte de hem sporcularımızın, gençlerimizin spora yönlendirilmesi söz konusu hem de yetenek olarak tespit ettiğimiz gençlerimizin bu anlamda bire bir takibi, sporcu hazırlık merkezlerimizde olsun, olimpiyat hazırlık merkezlerimizde olsun onların yakından ilgilenmesiyle önemli bir süreci de yürütmüş olacağız.”

– “Gençlik çalışmaları en önemli alanlarımızdan”

Gençlik çalışmalarının en önemli alanlarından birisi olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Ülkemizin 2002 yılında 9 gençlik merkezi varken, an itibarıyla 397 gençlik merkezimiz var. Birkaç hafta içerisinde bunu 400’e tamamlayacağız. İhtiyaç olan her yerde gençlerimizin sadece günün belli bir saatinde değil, haftanın her günü, her saati gençlerimizi bir yuva şefkatiyle bağrına basacak gençlik merkezlerimizi artıracağız. 2.5 milyon üyemiz var gençlik merkezlerimizde ve bunların yüzde 53’ü kadın.” diye konuştu.

Gençlik merkezlerindeki faaliyetler hakkında da bilgi veren Kasapoğlu, DENEYAP atölyelerine büyük bir ilginin bulunduğunu, bu atölyelerin çıktılarının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kasapoğlu, 27 ilde 36 atölyenin açıldığını, şu an ise 66 atölyenin bulunduğunu aktararak, bu yıl içerisinde atölye sayısını 100’e çıkaracaklarını belirtti.

– “Yurtlar bizim en büyük gurur abidelerimizden”

Yurtlar konusunda da değerlendirmede bulunan Kasapoğlu, “Yurtlar bizim en büyük gurur abidelerimizden biri. 750 bin kapasitemiz var ve her geçen gün artırıyoruz. Her gün yeni yataklar ekliyoruz. Modernize etme anlamında, standartları yükseltme anlamında çok önemli çabalarımız var. Dünyada bu kadar güçlü bir yurt altyapısına sahip bir ülke yok.” ifadesini kullandı.

81 ilde, 249 ilçede 779 yurdun bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, 2002’de 190 bin olan yatak kapasitesini 750 bine çıkardıklarını belirtti.

“Konferans salonlarıyla, sosyal alanlarıyla, spor etkinlikleriyle adeta bir yaşam alanı sunuyoruz.” diyen Kasapoğlu, “Bazıları yurtlarımızı başka alanlara çekmek istiyor. Speküle edip, farklık mecralarda istismar etmek istiyorlar ama öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 95 oranında memnuniyeti var. Ailelerin güveni var. Yurtlarımız üzerinden kimsenin istismar siyaseti gütmesine, yıpratma çalışmalarına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

– Burs ve krediler

Burs ve kredilerde 2002’den bu yana ciddi bir altyapının tesis edildiğini belirten Kasapoğlu, “Yıllık 500 bin öğrenciye burs, 1 milyondan fazla öğrenciye kredi veriyoruz. Şu an itibariyle 850 lira. Yüksek lisansta iki misli, doktorada üç misli ödüyoruz. Bununla birlikte krediler, birilerinin ifade ettiği gibi okulu bitirir bitirmez değil, genç işe girene kadar, SGK’ye kaydı olana kadar kredi ödemelerini erteleyebiliyor.” açıklamasında bulundu.

Her geçen gün değişen ihtiyaçlara, gelişen durumlara göre hedeflerini yenilediklerini, büyüttüklerini söyleyen Kasapoğlu, “Özellikle bundan sonraki süreçte gerek sportif imkanların gerekse gençlik çalışmalarının erişilebilirliğini güçlendirme, bu anlamda birinci artırma ve katılımcı ruhla gençlerimiz birlikte bu süreçleri birebir yönetme kararlılığındayız. O yüzden 2022 yılını gençlik alanında ‘katılımcılık yılı’ olarak ilan ediyoruz. Gençlerimizin tüm süreçlere planlanmasından uygulanmasına, uygulamasından denetimine kadar var olması adına onlarla beraber bu yolu yürüyeceğiz.”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtlarda internet kotasının artırılacağını belirterek, “Bahar döneminde yurtlardaki ücretsiz internet kotasını iki kat artırarak 32 GB’ye çıkartıyoruz.” dedi.

– Yeni spor yasası

Yeni spor yasasının hazırlıklarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Sporla ilgili şu an dört kanun var. Biz bunları bir çatı altında toplama amacındayız. Bu çerçevede yapılan çalıştayın sonucunda, hukuki altyapının, ekonomik durumun güçlendirilmesiyle yönetim ve koordinasyonun geliştirilmesi ana temalarını ortaya koyduk. Özellikle idari ve mali süreçler, tüzel kişilikler bir çatı altında toparlanacak. Ticari faaliyetlerin düzenlenmesi, kaynak israfının önlenmesi, kaynakların adil dağılımı, ligler arası ekonomik denge düzenlenecek. Yeniden yapılanma ve yasal statüler, denetim, şeffaflık, cezai ve mali sorumlulukların tekrar düzenlenmesi… Bunlar, bu çalışma içerisinde var. Bunları parlamentomuzla paylaştık. Parlamentoda bu süreç işleyecek.”

– Yetenekli çocukların keşfi

Yeteneklerin keşfine ilişkin taramanın nasıl yapıldığına yönelik soru üzerine Kasapoğlu, bunun Milli Eğitim Bakanlığı ile okullarda gerçekleştirildiğini anlattı.

Çocukların 10 farklı parametrede yeteneklerinin ölçüldüğünü kaydeden Kasapoğlu, seçilenlerin bir yıllık temel spor eğitimine alındığını, ikinci yılda da yeteneklerine göre branşlara kaydırıldığını vurguladı.

Kasapoğlu, bu ikinci yılın sonunda da hangi branşa uygunsa aileyle görüşüp çocuğun o branşa yönlendirildiğini belirtti.

Spor kültüründe çok daha farklı bir noktaya gelinmesi için Türkiye’nin potansiyelinin bulunduğuna dikkati çeken Kasapoğlu, “Bizler, tesislerin dolu dolu kullanılmasını önemsiyoruz. Spor kültürü olmadan başarıların sürdürülebilirliği çok mümkün değil.” değerlendirmesinde bulundu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Mete Gazoz tarafından kazanılan altın madalyanın bu branşa olan ilgiyi artırdığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu branşın yanında yüzme, boks, karate, tekvando, judo, binicilik, voleybol ve basketbola yönelimlerin de kazanılan başarılarla ivme kazandığına işaret etti.

Yurtlarda internet kotasının artırılması ilgili bir çalışmanın olup olmadığının sorulması üzerine Kasapoğlu, “İnternet kotasını artırıyoruz. Bahar döneminde yurtlardaki ücretsiz internet kotasını iki kat artırarak 32 GB’ye çıkartıyoruz.” bilgisini paylaştı.

Kamumemurlar.com’u twitter’dan takip etmek için tıklayınız

Kaynak: Memurlar.net

Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , ,