logo

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Memur alımları-kamumemurlar.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iktisat, işletme, maliye, hukuk, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler mezunu 120 uzman yardımcısı alacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

GÜMRÜK VE TİCARET UZMAN YARDIMCILIĞI

GİRİŞ SINAV İLANI

1 – Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere, Gümrük birimi için 60, Ticaret birimi için 60 olmak üzere toplam120 Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. Her birim için 10 katı kadar aday yazılı sınava çağrılacaktır.

Giriş sınavları yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

Gümrük birimine başvuran adaylar arasından 600 aday KPSS puanına göre bölüm ayırımı yapılmaksızın yazılı sınava çağrılacaktır.

Ticaret birimine başvuran adaylar arasından 600 aday KPSS puanına göre bölüm ayırımı yapılmaksızın yazılı sınava çağrılacaktır.

Adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacaktır.

Sıra No Bölüm KPSS Puan Türü
1 İktisat KPSSP 22
2 İşletme KPSSP 23
3 Maliye KPSSP 24
4 Hukuk KPSSP 103
5 Kamu Yönetimi KPSSP 30
6 Uluslararası İlişkiler KPSSP 33

2 – Sınava katılacak adaylarda aranılan şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin tabloda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim bölümlerinden mezun olmak, (Adayların, söz konusu bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini jpeg formatında taratarak müracaatları sırasında kurumsal internet sitesinden ulaşacakları iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)

c) 07-08 Temmuz 2012 veya 06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,

ç) Yazılı sınav tarihinden önceki son iki yıl içinde alınmış olmak kaydıyla, Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden YDS/KPDS’den en az (C) seviyesinde belgeye veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak veya 2012 yılı KPSS’nin yabancı dil bölümündeki sorulardan en az 42’sine doğru cevap vermiş olmak, (Adayların, söz konusu yabancı dil sınavlarına denk sayılan ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan puanları olması halinde söz konusu belgeyi başvuru sırasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)

d) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1979 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

e) Erkek adayların askerliğini yapmış, erteletmiş olmak veya askerlikle ilişiği bulunmamak.

3 – Sınav konuları:

Yazılı sınav konuları

a) Adayın mezun olduğu bölüme ilişkin alan bilgisi (İktisat, İşletme, Maliye, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler)

b) Yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca).

Alan bilgisi bölümünün ağırlık puanı %65, Yabancı dil bölümünün ağırlık puanı %35’tir.

Sözlü Sınav Konuları

Sözlü sınav, adayların;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

Adaylar, Sınav Kurulu tarafından (a) bendi için elli (50) puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar (10) puan üzerinden değerlendirilir.

4 – Değerlendirme yöntemi:

Yazılı sınav notu, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için, her bölümden 60 tam puandan az almamak şartıyla iki bölümün ağırlıklı ortalamasının en az 70 tam puan olması gerekir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Giriş sınavında başarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması başarı sırasını oluşturur.

5 – Sınav başvuru tarihi ve şekli:

Sınav başvuruları 07 Mart 2014 – 17 Mart 2014 tarihleri arasında Bakanlığımız kurumsal internet sitesinden gerçekleştirilecek olup, adaylar gümrük yada ticaret birimlerinden yalnızca birisi için başvuruda bulunabileceklerdir. (www.gtb.gov.tr)

6 – Sınav giriş belgeleri:

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınav giriş belgelerini 21 Nisan – 25 Nisan 2014 tarihleri arasında Personel Dairesi Başkanlığı’ndan veya sınav sabahı sınav yerinden elden alacaklardır.

7 – Sınav tarihi ve yeri:

Yazılı sınav 26 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak olup, sınav yeri ve saati adayların sınav giriş belgelerinde belirtilecektir. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) olması gerekmektedir.

8 – Diğer Hususlar:

Giriş sınavını kazananlardan, sınav başvurusunu gerçeğe aykırı yaptıkları tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, durumları çalıştıkları kurumlara bildirilir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , , ,