Son Dakika
Devlet Personel Başkanlığı açıklama yapmadı, MEB bir açıklama yapmalı.
Doğum sonrası analık izninden itibaren kullanılabilecek yarım gün izne ilişkin olarak, 6663 sayılı Kanunla 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesine eklenen (F) fıkrası şu şekildedir:
“Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği halinde çocuğun hayatta olması kaydıyla analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir. Çoğul doğumlarda bu sürelere birer ay ilave edilir. Çocuğun engelli doğması veya doğumdan sonraki on iki ay içinde çocuğun engellilik durumunun tespiti hallerinde bu süreler on iki ay olarak uygulanır… Memurun çalışacağı süreler ilgili kurum tarafından belirlenir.”
Kanundaki bu hüküm sonrasında çıkarılan 6 Seri Nolu Kamu Personel Tebliğinde, kurumsal bazda bir örnekleme yapılamamıştır.
Kamu personelinin en yoğun çalıştığı kurum, 900 bine yakın öğretmen sayısıyla, Milli Eğitim Bakanlığıdır.
Kanun metni açıkça, çalışılacak sürenin ilgili kurumlarca belirlenmesini öngörmüştür. Dolaysıyla MEB’in aşağıdaki konularda bir açıklama yapması iyi olacaktır.
1-İkili öğretim yapılan eğitim kurumlarında görev yapan Sınıf Öğretmenlerinin,
2-İkili öğretim yapılan eğitim kurumlarında görev yapan Branş Öğretmenlerinin,
3-İkili öğretim yapılan Okul Öncesi Öğretmenlerinin,
4-Tekli öğretim yapılan (Öğle sonuna 2 saat ders sarkmaktadır.) okullardaki Sınıf Öğretmenlerinin,
5-Tekli öğretim yapılan (Öğle sonuna 2 saat ders sarkmaktadır.)okullardaki Branş Öğretmenlerinin,
6-İkili Öğretim yapılan okullarda ders programları sabah ve öğleden sonra olmak üzere dağınık olan Branş Öğretmenlerinin,
7-Günlük 10 saat eğitim veren eğitim kurumlarında görev yapan ders programları sabah ve öğleden sonra olmak üzere dağınık olan Branş Öğretmenlerinin,
8-Günlük 10 saat eğitim veren eğitim kurumlarında görev yapan Atölye ve Meslek Dersleri Öğretmenlerinin,
Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kullanabileceği yarım gün izin nasıl kullanılacaktır?
Örneğin İkili öğretim yapılan eğitim kurumlarında görev yapan Sınıf Öğretmeni sabahçı ise ve yarım gün iznini sabah kullanmak istediğinde öğleden sonra zaten bu öğretmenin dersi olmadığından yarım günlük izni sabah kullanmasına izin verilecek midir?
Ahmet KANDEMİR – Memurlar.net
BENZER HABERLER