Son Dakika
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershaneleri kapatan taslakla ilgili önceki akşam bir televizyon kanalına konuştu. Avcı, dershanelerin yüzde 20’sinin özel okula dönüşmeye uygun olduğunu söyledi. Kanun taslağının şubatta Meclis’e geleceğini ifade eden Avcı, dershanelerin 1 Eylül 2015’ten sonra özel okul, açık lise gibi alternatif kurumlara dönüşmüş olması gerektiğini savundu.
Avcı, özel okula dönüşmek istemeyen dershanelerin açık lise, dil, meslek edindirme kursu ve Başbakan’ın önerisi ile anaokula dönüşebileceğini bildirdi. Göreve yeni başlayan öğretmenlerle ilgili düzenleme yaptıklarını bildiren Avcı, 1 yıllık stajyerlik sonrasında öğretmenin değerlendirmeye tabi tutulacağını ifade etti. Avcı, şöyle konuştu: “Değerlendirmede başarılı olamayanların başka yerde 1 yıl daha deneme süresi öngörülüyor. Aday öğretmenler için yeni bir statü düşünüyoruz. Dershanelerden bakanlığa geçmek isteyecek öğretmen arkadaşlarımız bu statü içinde ve bakanlığın ihtiyaç duyduğu alan ve bölgelere yönlendirilecek şekilde planlanacak.”
OKUMA SALONLARINA ŞARTLI İZİN
Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki okuma salonlarının özel öğretim kurumları kanununda bulunmadığını kaydeden Avcı, şu ifadeleri kullandı: “Bu kurumlar örtülü dershanecilik yapmamak kaydı ile faaliyetlerine devam edecek. KPSS’ye hazırlık ve İngilizce kursları eskiden olduğu gibi devam edecek.”
Etüt merkezlerine 12 yaş sınırı
Kapatılması planlanan etüt eğitim merkezlerine de yaş sınırı getirdiklerini söyleyen Avcı, 12 yaş altına hizmet veren etüt eğitim merkezlerinin devam edeceğini kaydetti. 12 yaş üstü çocuklara eğitim verilmesi halinde bunun dershanecilik faaliyeti olacağını düşünen Avcı, “Dershanecilik yapılmasın diye 12 yaş sınırı getirdik” dedi.
Bugün Gazetesi
BENZER HABERLER