logo

Binlerce Kamu Personelini İlgilendiren Kritik Bir Görüş

Binlerce Kamu Personelini İlgilendiren Kritik Bir Görüş

Binlerce Kamu Personelini İlgilendiren Kritik Bir Görüş-kamumemurlar.com

Bazen Devlet Personel Başkanlığı vermiş olduğu bir görüşle binlerce kamu personeliyle ilgili olarak son derece kritik görüşler vermektedir. Bu görüşlerle ya ciddi bir sorun çözülmekte ya da ciddi sorunlar katlanarak devam etmektedir.

6111 sayılı Kanun ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişliklerin 399 sayılı KHK kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personele uygulanmasında ilişkin yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak Devlet Personel Başkanlığı 18/05/2011 tarihli ve 7115 sayılı görüşüyle kritik açıklamalarda bulunmuştur. Buna göre:

1. 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında çalışan sözleşmeli personele; 15/4/2011 tarihli ve 27906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personeli Genel Tebliğinde yer alan hükümlere göre işlem tesis edilmesi gerekmekte olup, eşi doğum yapan sözleşmeli personelin 10 günlük babalık izninden faydalanabileceği, ancak sözleşmeli personelin kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde 399 sayılı KHK de yer alan izinlerin verilmesi gerekmektedir.

2. İlk defa göreve başlatılan sözleşmeli personelin deneme süresi içinde memuriyetten çıkarma dışında ceza alması halinde bu ceza gerekçe gösterilerek sözleşmesinin fesh edilemeyecektir.

3. Ödül veya başarı belgesi almayan fakat geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olanlar hakkında da disiplin cezası verilmesinde tahfif (hafifletme) uygulanabilecektir.

4. Başarı ve üstün başarı belgesi uygulaması, sözleşmeli personel hakkında uygulanmayacaktır.

5. Sözleşmeli personele verilecek aile yardımı ödeneğinin 657 sayılı Kanunda Devlet memurları için belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ödenmesi gerekmektedir.

40 gün yıllık izne hak kazandım mı?

02/07/2013 tarihinde sözleşmeli memur olarak göreve başladım. Yaklaşık 1-2 ay sonra kadroya geçtim. Asaletim onaylandı diye biliyorum. Şu an yaklaşık 10 aylık memurum. Göreve başlamadan önce 15 ay olarak askerlik yaptım. 02/07/2014 tarihinde yıllık iznim kendiliğinden gelecek. Yalnız askerlik süremin yıllık izin bakımından değerlendirildiğinde 10 aylık memuriyet ve 15 aylık askerlik hizmeti birlikte değerlendirilip tarafıma 25 ay hizmet süresine müteakiben 40 günlük izin verilir mi? Eğer verilirse, bu konuda komisyona başvuru yaparken hangi kararları sunmam gerekiyor?

657 sayılı Kanunun yıllık izin başlıklı 102 nci maddesinde; ‘Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir’ hükmüne yer verilmiştir.

Bu maddede yer verilen hizmet kavramıyla ilgili olarak 154 seri nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde; Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması gerektiği ifade edilmiştir.

Ahmet Ünlü’nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,