logo

Binlerce Çifti Telaşlandıran Gelişme!

Binlerce Çifti Telaşlandıran Gelişme!

Binlerce Çifti Telaşlandıran Gelişme!-kamumemurlar.com

Son yıllarda Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi düğün yapacak çiftleri telaşlandırdı. 6 ay önceden mekân arayışına giren çiftler akıllarındaki tarihin aksine boş bulunan tarihlere tabiri caizse balıklama atlıyor.

Kenan Biter’in haberi

Düğün salonları ve nikâh daireleri Ramazan öncesi ve sonrasındaki hafta sonları yüzde 100 dolu çalışacak. Çünkü geçtiğimiz yıl yaşanan durumun aynısı bu yılda yaşanıyor. Ramazan’ın Haziran ve Temmuz aylarına denk gelmesinden ötürü düğün salonlarında yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Binlerce çift ise ömürlerinde bir defa tadacakları duygu için Kasım ayının sonuna kadar boş bir tarih bulabilmek için adeta şansını zorluyor.

DÜĞÜN SEZONU İKİYE BÖLÜNDÜ

Yıllık bütçesi 20 milyar TL’ye ulaşan sektörde son birkaç yılda sezonun Ramazan’dan ötürü ikiye ayrıldığını ifade eden İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Ümit Yaşar Demir, ”Ramazan öncesi ve Ramazan sonrası şeklinde sektör ikiye bölündü. Evlenecek çiftler bu dönemlere göre planlarını yapıyor.” diye konuştu.

KASIM’A KADAR YÜZDE 100 DOLU

Ramazan’dan ötürü sezonun en önemli 1,5 aylık kısmının kullanılmadığını bu yüzden de mekânların önceki yıllara göre çok daha erkenden tutulmaya başlandığını dile getiren Demir, şu anda sektörde neredeyse Kasım ayına kadar hafta sonları için yüzde 100 doluluk yaşandığını söyledi.

EN PRESTİJLİ 4 AY!

Ayına göre arz-talep dengesi çerçevesinde düğün salonlarının fiyatlarının değiştiğini vurgulayan İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Ümit Yaşar Demir, şuan en prestijli ve pahalı ayların Ramazan öncesi için Mayıs- Haziran, Ramazan sonrası için ise Ağustos-Eylül dönemleri olduğunu ifade etti.

2 İLE 10 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Ümit Yaşar Demir, mekânın konumu ve yapısı ile birlikte yapılacak törenin türüne, katılacak kişi sayısına ve verilecek menü ile ikrama göre salon fiyatlarının da değiştiğini belirterek İstanbul için şu anda fiyatların 2 bin TL ile 10 bin TL arasında telaffuz edildiğini dile getirdi.

İKİ BAYRAM ARASI GELENEĞİ YIKILDI

İki bayram arası düğün olmaz geleneğinin tamamen yıkıldığını ve artık söz konusu aylarda da düğünlerin rahatlıkla yapılabildiğine dikkat çeken Demir, maddi yetersizlikten ötürü sadece nikâh yaparak evlenenlerin de sayısının her geçen yıl giderek azaldığını belirterek nikâhtan sonra bir şekilde muhakkak farklı bir mekânda kutlamaların yapıldığını söyledi.

DÖRT MEVSİM DÜĞÜN YAPILABİLİYOR

Bundan 5-10 yıl önce kentsel nüfusun yüzde 40 kırsal nüfusun ise yüzde 60 olduğunu şimdi ise tam tersi bir durum yaşandığını ve kırsal nüfusun yüzde 30 kentsel nüfusun ise yüzde 70 seviyelerine döndüğüne dikkat çeken Demir, ” Yani şehirde yaşama oranı arttı. Kırsalda insanların geliri tarım ile hayvancılığa dayalıydı ve vatandaş hayvanını satar haşatını yapar gelen para ile de düğün yapardı. Artık insanların düzenli aylık gelirleri var ve ekonomik refah seviyeleri arttı. Bundan dolayı da her mevsim düğün yapılabiliyor.” şeklinde ifade etti.

YILDA 1,2 MİLYON TÖREN DÜZENLENİYOR

İstanbul’da yılda 100 binin üzerinde nikâhın gerçekleştiğini ve bu sayının Türkiye genelinde 700 bine yakın olduğunu aktaran Demir,  İstanbul’da kıyılan 100 binin üzerindeki nikâh çerçevesinde yapılan nişan, kına ve düğün ile İstanbul genelinde ortalama 200 bin civarında tören düzenlendiğini bunun yanı sıra Türkiye genelinde ise bu rakamın 1 milyon 200 bin civarında gerçekleştiğini söyledi.

İSTANBUL’DA 4 BİN MEKAN VAR

Yapılan törenlerin yanı sıra  düğün yapılan mekânların sayısıyla da ilgili bilgi veren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Ümit Yaşar Demir, düğün salonu şeklinde kayıtlı ve kayıtsız çalışan mekânların var olduğunu belirterek İstanbul genelinde düğün salonlarına düğün yapılan mekanlar olarak restoran, kafe, sosyal tesisler ve saraylarının da eklenmesi halinde 3 bin 500 – 4 bin civarında mekânın olduğunu ancak bu rakam içinde faaliyet konusu düğün salonu olan işletme sayısının ise 1 bin 500’ler civarında olduğunu vurguladı.

EVLENECEK ÇİFTLERE UYARI!

Son olarak düğün yapacak çiftlere de tavsiyede bulunan Demir, düğün yapılacak mekânların gerek ruhsatları ile gerekse pozisyonları itibariyle bu işe uygun mekânlar olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ”Evlenecek çiftler sadece mekânı kiralamıyor ayrıca bir organizasyonu da satın alıyorlar. Dolayısıyla bu konuda ihtisaslaşmış mekânlarda bu işler gerçekleştirilmeli aksi takdirde hayatlarında birkaç saatliğine yaşayacakları mutlulukları geri dönülemez hatalardan dolayı kâbusa dönebilir.” dedi.

EN GEÇ 3 AY İÇİNDE MEKANI HALLEDİN

Planlarını programlarını çok önceden yapıp rezervasyonlarını hiç beklemeden bir an önceden gerçekleştirmeleri gerektiğini söyleyen Demir, çiftlerin evlilik tarihinden en erken 8 en geç ise 3 ay önceden mekân işini halletmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber7

Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , ,