Son Dakika
Randevu talebini bilgi@tmkv.org.tr adresine özgeçmiş ve 1 adet vesikalık fotoğrafınızı göndererek yapabilirsiniz.
Türkiye Milli Kültür Vakfı, gayesine uygun yetiştiricilik fonksiyonunu başlıca iki yoldan yerine getirecektir.
a- İlmi usullerle seçeceği gençleri kendi eğitim kurumlarında yetiştirmek.
b- Çeşitli öğrenim kademelerindeki, ilmi usullerle seçeceği kabiliyetli gençlere burs vererek kabiliyetlerinin mümkün kıldığı ölçü ve seviyede yetişmelerine yardımcı olmak.
Çocukların kabiliyetleri genellikle bilhassa 14-15 yaşlarında belirli hale gelmiş olabilir. Fakat, yalnız Türkiye’de değil eğitim imkanları bize nazaran çok daha gelişmiş memleketlerde bile bütün kabiliyetleri aynı yaşlarda tespit etmek mümkün olmamaktadır. Bu hususta içtimai, ailevi, iktisadi şartlar ve eğitim imkanları ile beraber çocuğun kendi özelliği de rol oynar. Böylece birçok gençler lise kademesinin son yıllarında, Üniversite öğreniminden sonraki ihtisas çalışmalarında büyük gelişmelerle üstün kabiliyete sahip olduklarını gösteriyorlar.
Diğer taraftan, Üniversite ve yüksek okul öğreniminin yatılı okullardan ziyade herkesin kendine göre uygun yaşama ve çalışma şartları içinde yürütülmesi gerekir. Bilhassa ihtisas çalışmalarında ferdi yaşama ve çalışma şartları daha çok önem kazanır. Bu bakımdan da Vakıf, yüksek öğrenim ve ihtisas alanında yetiştirme fonksiyonunu burs mekanizması ile yürütmeyi tercih etmektedir.
Bu sebeplerle Türkiye Milli Kültür Vakfı o gibi gençlerden şartları en uygun olanları seçerek burs tahsis etmek suretiyle bunların yetişmelerine yardımcı olacaktır.
Bu maksatla önce Vakfın eğitim fikir komitesi burs tahsisine ait genel prensipleri tesbit etmiş, sonrada bu genel prensiplere göre burs komitesi teferruatlı burs verme esaslarını hazırlamıştır.
Vakıfça tesbit olunan prensip ve esaslara göre, kendilerine burs tahsis edilecek orta ve yüksek öğrenim öğrencileri ile ihtisas çalışmaları yapanlar Vakfın gayesine ve aranan şartlara uygunluk bakımından seçileceklerdir. Vakıf, kendi müesseselerinde yetiştireceği gençlerle burs vereceği gençler arasında, aranacak vasıflar bakımından hiçbir fark gözetmemektedir. Yani burs tahsis edilecek gençlerden de Vakfın gayesine eğitim felsefesine uygun olarak burs talimatnamesinde tesbit edilen vasıflar aranacaktır. Bununla beraber her öğrencinin çalışması bir denetleyici tarafından kontrol ve takip edilecektir.
Vakfın kendi eğitim kurumlarında olduğu gibi burs vermek suretiyle yapacağı yardımlar da karşılıksızdır. Vakıf burs verdiği gençlerin de insan gücü istihdam programlarına göre uygun ve gerekli çalışma yerlerinde vazife almalarına ilgi gösterecek ve yardımcı olacaktır.
Vakfın burs tahsislerine ait bazı önemli esaslar aşağıda gösterilmiştir. Bütünü hakkında bilgi ve şartlar ayrıca basılan burs esasları hakkındaki broşürden öğrenilebilir.
Burs tahsisine ait bazı önemli esaslar
• Türkiye Milli Kültür Vakfı bursları karşılıksızdır.
• Yabancı ülkelerde öğrenim, doktora ve araştırma yapmak için verilecek burslardan ( Türkiye’ye dönme ve Türkiye için çalışma) garantisi istenir.
• Türkiye Milli Kültür Vakfı, Vakıf sermayesinden burs için mütevelli heyetince ayrılacak miktar ile Vakfa yapılacak burs taahhütlerinden istifade ederek burs verir.
• Türkiye Milli Kültür Vakfına burs verecek kimseler Vakıf merkezine müracaatla burs taahhüdünde bulunurlar.
• Burs için bağışlar ŞARTLI ve ŞARTSIZ olmak üzere iki türlüdür.
• Türkiye Milli Kültür Vakfına burs taahhüdünde bulunacak olanlar tediye devreleri bakımından aylık, yıllık veya öğrenim, doktora, araştırma müddetince taahhütte bulunabilirler.
• Öğrenim, doktora ve araştırma müddetince yapılacak burs taahhütleri toptan ve defaten tediye edilebileceği gibi Vakıfça kabul edilecek taksitler halinde de tediye edilebilir.
• Şartlı burs taahhütlerinde taksit kabul edilmez.
• Vakfa yapılacak burs taahhütlerinin, bursun öğrenciye tediyesinden en az bir ay evvel vakfa tediyesi şarttır.
• Türkiye Milli Kültür Vakfı burs vereceğini her yıl ilan eder.
• Türkiye Milli Kültür Vakfı öğrenciye vereceği burs miktarını her yıl yeniden tesbit eder.
• Türkiye Milli Kültür Vakfına burs için müracaat edenlerde aranacak vasıflar:
a- Üstün kabiliyet ve çalışkanlık.
b- Zihniyet, fikir, karakter, inanç, şahsiyet ve aile durumu bakımından Vakfın gayesine uygunluk.
c- Milli Kültür seviyesinde yükseklik.
d- Mali durumda yetersizlik.
e- Yaşta uygunluk.
• Türkiye Milli Kültür Vakfına hangi şekilde taahhüt edilmiş olursa olsun, Vakıfça öğrencilere yapılacak bütün tediyeler aylık olarak yapılır.
• Türkiye Milli Kültür Vakfı bursundan istifade edecek bütün öğrencilere birer denetleyici gösterilir ve durumları devamlı takip ettirilir.
• Sıhhi sebepler haricinde herhangi bir sebeple devamsızlık ve derslerinde başarısızlık gösteren öğrencilerin bursları otomatikman kesilir.
• Vakıfça öğrencilerde aranan vasıflarda değişme olursa, denetleyicinin teklifi ile öğrencinin bursu kesilir.
• Öğrenci burslarının kesilmesi hakkındaki kararı ancak burs komitesi verebilir.
Burs başvurusunda öğrencilerden talep edilecek belgeler
1) Müracaat formu (Vakfımızda doldurulacak)
2) Öğrenci belgesi
3) Ara sınıfta ise transkript
4) 1 adet vesikalık fotoğraf
Not : Lisans öğrencilerine burs verilmemektedir.
Burs başvurusu için Başvuru Formunu doldurup, istenilen evraklarla beraber dernek adresine götürmeniz gerekmektedir. İstenilen evraklar eksik gelirse başvuru incelemeye alınmayacaktır. Burs başvuru tarihini dernekten öğrenebilirsiniz.
BURS YÖNETMELİĞİ
BÖLÜM l: GENEL HÜKÜMLER
MADDE 1: AMAÇ
Bu yönetmeliğin amacı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan T.C. vatandaşı üniversite gençlerine eğitimde fırsat ve imkân eşitliği sağlamak. Onların kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeyde ülkeye yararlı kişiler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak. Ve aşağıda belirtilen hususlara uygun olmak şartıyla karşılıksız olarak verilecek bursların esaslarını düzenlemektir.
MADDE 2: KAPSAM
Bu yönetmelik üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere burs verme şartlarını. Burs verilecek öğrencilerin seçimi ile ilgili hususları. Karşılıklı hak ve yükümlülükleri. Bu konuda yapılması gereken işlemlerin esaslarını kapsar.
BÖLÜM II: BURSUN KOŞULLARI
MADDE 1: BURSUN KAPSAMI
Tüsiav Kadın Platformu Derneği örgün üniversite eğitimi için burs verir.
Bursun şartları, burs verilecek öğrenci adedinin tespiti, ödenecek bursun miktarı, ödeme şekli yönetim kurulunca tayin ve tespit edilir.
MADDE 2: ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
Burs almak için müracaat eden öğrencilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekir.
A- T.C vatandaşı olması,
B- Adli ve disiplin suçu işlememiş olması,
C- Cumhuriyet ve ATATÜRK ilke ve inkılâplarına bağlı, milli duyguları ve karakteri bakımından güvenilir olması.
D- Maddi bakımdan desteğe ihtiyacının olması,
E- Daha önce bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olmuş olmaması.
F- Başarılı olması,
G- Her hangi bir başka kuruluştan karşılıksız burs alıyor olmaması,
H- İkinci öğrenim, açık öğrenim ve akşam öğrenimine burs verilmez.
MADDE 3: BURSLARIN DUYURULMASI
Kontenjan açıklığı söz konusu olduğu durumlarda, ağustos ayında burs verileceğine ilişkin bilgiler üyelere duyurulur. Çevrelerinde 2. maddeye uygun öğrenciler var ise müracaatlarının sağlanması istenir. Gerektiğinde burs verilmesi düşünülen dallar ile ilgili fakülte dekanlıkları ve yüksek okul müdürlükleri ile temasa geçilerek bursun duyurulması sağlanır.
MADDE 4: BURSUN SÜRESİ
Burslar, öğrencinin başarısının her dönem belgelenmesi, alınan bursun devamlılığını etkileyecek bir durum olmaması, öğrencinin öğretim kurumundaki eğitimini tamamlayıncaya kadar devam eder.
MADDE 5: BURSUN DEVAMLILIĞI
Öğrencinin sağlık mazereti, öğrenim kurumunda öğretime başlayamaması, öğrencinin elinde olmayan sebeplerle öğrenime ara vermesi halinde burs ödemesi durur. Bu halin kalkması ve öğrenime başlamasından itibaren burs ödemesi devam eder.
Öğrencinin kayıtlı bulunduğu yüksek öğrenim kurumunu, birinci yılsonunda değiştirmesi halinde bursun devamlılığına yönetim kurulu karar verir.
MADDE 6: BURSUN KESİLMESİ
Öğrencinin başvuru formunda beyan ettiği bilgilerin doğru olmadığı anlaşıldığında.
Kayıtlı bulunduğu yüksek öğretim kurumuna devam etmediği ve başarısında belirgin bir gerileme tespit edildiği durumlarda.
Yasaların suç saydığı insanlık onuruna, öğrencilik niteliklerine ve ahlaki unsurlarına uymayan veya yüz kızartıcı olay ve davranışlarda bulunması.
Adli veya disiplin suçu cezası alması halinde,
Öğrenim süresi içinde evlenmesi halinde,
Maddi durumu hakkında gerçek dışı beyanda bulunması veya sürekli bir işe girdiğinin anlaşılması halinde,
Yüksek öğretim kredi ve yurtlar kurumu dışında bir kurumdan kredi ve burs alması halinde, bursu kesilir.
MADDE 7: BURSUN MİKTARI ve ÖDEME ŞEKLİ
Burs sekiz ay süre ile verilir.
BÖLÜM III :
MADDE 1: BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Burs isteği öğrencinin kendisi tarafından ve aşağıdaki belgelerle birlikte yapılır.
· Dilekçe ( Ek 1)
· Başvuru formu (Ek 2)
· Nüfus cüzdanı örneği ve vukuatlı nüfus kaydı.
· Adli sicil belgesi,
· İkametgâh belgesi,
· ÖSYM sonuç belgesi,
· 2 adet fotoğraf,
· Devam edeceği okuldan alınan öğrenci olduğuna dair belge ve ara sınıftan başvuru halinde önceki ders yılına ait, ders durumunu gösteren not çizelgesi (transkript) ve öğrenci belgesi.
· Belgeleri eksik olan başvurular dikkate alınmaz.
· Çalışan anne ve babasının maaş bordrosu.
MADDE 2: BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvuru formunda verilen bilgiler değerlendirilerek ilk eleme yapılır. (Bölüm II madde 2 ye göre).
Daha sonra öğrenciler burs komitesinin belirlediği tarihte sözlü görüşmeye çağrılır. (görüşme günü ve saati telefon mesajı veya mektup ile bildirilir.)
Burs almaları uygun görülen adayların durumu Tüsiav Kadın Platformu Derneği yönetim kuruluna sunulur. Burs almaları uygun görülen adayların durumu Tüsiav Kadın Platformu Derneği yönetim kurulu kararından sonra kesinlik kazanır.
MADDE 3: BURS KOMİTESİNİN OLUŞUMU
Burs komitesini dernek üyeleri arasından yönetim kurulu seçer. Komite en az üç üyeden oluşur. Komisyonun toplanabilmesi için üye sayının en az yarısının bir fazlası olması gerekir.
Çalışma yöntemleri:
· Çalışmalar iş yüküne göre komisyon başkanının çağrısı ile belirlenir.
· Komisyonda her üyenin bir oyu vardır.
· Oyların eşit olması halinde başkanın oyu sonucu belirler. Öneriler oy çokluğu ile alınır. · Alınan öneriler yazılı olarak tespit edilerek imza altına alınır, yönetim kuruluna sunulur.
MADDE 4: BURS KAYNAKLARI
Bursların maddi kaynakları; üye aidatları, sosyal faaliyet gelirleri ve çeşitli bağışlardan sağlanır.
Şahsen burs vermek isteyen kişilerin bağışları, yönetmelik esaslarına bağlı kalmak koşulu ile öğrenciye verilir. Bu kişilerden öğrencinin eğitim süresi bitimine kadar üstlendiğini belgeleyen taahhütname alınır.
BÖLÜM IV: YÜRÜTME
Bu yönetmelik üniversiteli gençlere yardım ve kültür derneği (TÜSİAV KADIN PLATFORMU DERNEĞİ BURS KOMİTESİ) tarafından yürütülür.
BÖLÜM V: YETKİ
Bu yönetmelikte değişiklik yapmak ve yönetmelikte yer almayan hususlarla ilgili karar almaya yönetim kurulu yetkilidir.
BÖLÜM VI: YÜRÜRLÜK
Bu yönetmelik, Yönetim Kurulunca kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.
TÜSİAV Kadın Platformu Derneği
Hanımeli sokak No:24/10 Sıhhıye/ Ankara
Telefon: 0312 229 55 52
Faks: 0312 229 55 53
E-Posta: zozmut@hotmail.com
Çaykara ve Dernekpazarlı öğrencilere yönelik burs veren Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfı bu yıl da üniversitede okuyan öğrencilere yönelik burs müracaatlarını almaya başladı.
Üniversitede okuyan Çaykara ve Dernekpazarlı öğrencilere yönelik burs veren Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfı bu yıl da üniversitede okuyan öğrencilere yönelik burs müracaatlarını almaya başladı.
Üniversitede okuyan Çaykara ve Dernekpazarlı öğrencilere yönelik burs veren Çaykara ve Dernekpazar Egitim Vakfi bu yı lda 2013-2014 eğitim yılında üniversitede okuyan öğrencilere yönelik burs müracaatlarını başladı..
Burs başvuruları 15 Ekim 2013 tarihinde sona erecek. Vakıftan yapılan açıklamada: “Üniversiteye ilk giren öğrencilerin başvuru evrakları en geç 15 Ekim tarihine kadar vakıfta olması gerekmektedir. Eksik ve yanlış evraklı başvurular kabul edilmeyecektir. İnternet üzerinden direkt başvuru yapılmamaktadır. Aşağıdaki form ve başvuru dilekçesi doldurularak istenilen evraklarla birlikte Çaykara ve Dernekpazarı Vakfı Müdürlüğü Fatih/İstanbul adresine elden veya posta ile gönderilecektir.
2013-2014 Öğretim yılında burs alan ve bu yılda burs almak isteyen öğrencilerde 15 Ekim 2013 tarihine kadar bir üst sınıf öğrenci belgesi (aslı) ile transkript belgesini (aslı) vakfa göndermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde bursları kesilecektir. Vakıf senedi gereği başarısız öğrenciye burs verilmeyecektir. Başarılı öğrenci değerlendirmeleri; alttan hiç ders taşımayan öğrenciler burs başvurusu yapabilecektir.” denildi.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
1-Öğrenci Belgesi
2-Transkript (Hazırlık ve 1. sınıflar için gerek yok)
3-Form Sayfa 1 (linki altta)
4-Form Sayfa 2 (linki altta)
5-Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
6-İkametgah
7-Anne Gelir Belgesi
8-Baba Gelir Belgesi
9-Hesap No Bildirim Belgesi
10-Başvuru Dilekçesi
Öğrenci burs başvurusu ile ilgili önemli bir açıklamanın yer aldığı vakfın sitesinde başvuru formlarının doldurup dilekçede yazılı evrakları da hazırlayıp sırasına göre Kırmızı Telli Dosyaya (Leitz Marka) yerleştirilip gönderilmesi istenmektedir.
Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfı Telefonu: 0212 531 83 30
Vakfın Adresi:
Hasan Halife Mahallesi
Hissedar Sokak No:18/3
Fatih – ISTANBUL
Telefon : +90 212 531 83 30
Telefon : +90 212 521 11 59
Faks : + 90 212 521 05 08
2013-14 eğitim öğretim yılı burs müracaatları 30 Eylül-11 Ekim 2013 tarihleri arası vakıf merkezinde kabul edilecektir.
İstanbul’da okuyan (Devlet Üniversitesi) tez aşamasına gelmiş doktora öğrencileri Aralık ayı içinde başvuruda bulunabilirler.
Başvuru şartları:
İstanbul’daki Devlet üniversitelerinin 2. veya daha üst sınıfında okumak, alttan dersi olmamak, başka yerden burs almamak, en az 2.80/4.00 veya 70/100 genel ortalamaya sahip olmak, disiplin suçu işlememiş olmak, 1. öğretim (regular) öğrencisi olmak.
Şartlara uyan öğrenciler 2 resim, nüfus cüzdanı, imzalı transkript belgesi aslı ile vakfa müracaat edip başvuru formu doldurabileceklerdir.
Haftasonu hariç hergün 10.00-17.00 saatleri arası “Muallim Naci Cad. İncesu İş Merkezi 43/A Kat 4 Ortaköy” adresine şahsen müracaat edilebilir.
Kurulduğu 2007 yılından beri ihtiyaç sahibi öğrencilere 3,2 milyon TL’lik burs sağlayan Boydak Eğitim Vakfı’nın burs başvuruları devam ediyor. Vakıf, maddi desteğe ihtiyacı olan, dört yıllık üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Tıp veya Hukuk Fakülteleri öğrencilerine sekiz ay boyunca aylık 175 TL burs vermeyi taahhüt ediyor. Ödemeler banka kanalıyla yapılacak.
Yabancı Dil Hazırlık ve fakültelerin birinci sınıfı öğrencilerinin yanı sıra, genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olan ara sınıf öğrencileri de bursa başvurabilecek.
Değerlendirilen başvurular sonucunda seçilen adaylardan, istenilen belgeleri belli bir süre içinde vakfa iletmeleri talep edilecek.
Ayrıntılı bilgi ve ön başvuru için tıklayın
1998 tarihinden beri faaliyet yürüten Alvarlı Efe Hazretleri İlim ve Sosyal Hizmetler Vakfı 2013-2014 öğretim yılında ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs verecek.
Adayların iki adet fotoğraf, ikametgah, öğrenci belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, sabıka kaydı, transkript, baba maaş bordrosu ve burs başvuru belgesiyle beraber Uygulamalı Türk İslâm Sanatları Kütüphânesi Hekimoğlu Alipaşa Cami Kütüphânesi Kocamustafapaşa-İstanbul (0212 585 53 54) adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 30 Eylül 2013‘tür.
YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haber ve içeriklerin tüm hakları www.kamumemurlar.com’a aittir. Köşe yazısı/haber ve içeriklere “ www.kamumemurlar.com ” biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.
BENZER HABERLER