logo

Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı-kamumemurlar.com

Vakıflar Genel Müdürlüğü Merkez (Ankara) ve İstanbul Çalışma Grubunda görevlendirilmek üzere, yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan ve her iki bölümü de Ankara’da yapılacak olan yarışma sınavı ile müfettiş yardımcısı alınacaktır.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünden:

SINAVLA MÜFETTİŞ YARDIMCILARI ALINACAKTIR

Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının Merkez (Ankara) ve İstanbul Çalışma Grubunda görevlendirilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi aşağıda görev yeri, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı belirtilen Müfettiş Yardımcısı kadrolarına yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan ve her iki bölümü de Ankara’da yapılacak olan yarışma sınavı ile müfettiş yardımcısı alınacaktır.

Görev Yeri Sınıfı Unvanı Kadro Derecesi Sayısı
Genel Müdürlük GİH Müfettiş Yardımcısı 7 10

A – Sınava katılabilmek için;

1 – 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara sahip olmak,

2 – Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3 – 01.01.2013 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,

4 – Görev yapmasına engel bir halin olmadığına dair ilgilinin yazılı beyanı olmak,

5 – En son müracaat tarihi olan 01.11.2013 günü itibariyle geçerli olan 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümlerine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP39-40 puan türlerinin birinden 80 ve daha yukarı puan almak, puan sıralamasına göre atama izni alınmış kadro kontenjanının 20 katından fazla olmamak.(10×20=200’üncü aday ile aynı puanı alanlar da sınava kabul edilecektir. )

6 – 2012 yılı KPSS yabancı dil test sınavı doğru cevap sayısının en az 40 olması ve/veya 2012 yılı KPDS ve 2013 YDS sonucunda en az 70 puan almış olmak.

7 – Sınava girmek isteyenler Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından temin edilecek veya 27.9.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Vakıflar Yönetmeliğinin Ek 22’deki form doldurulacak ve buna;

a) 4 adet vesikalık fotoğraf,

b) Mezuniyet Belgesinin aslı veya Genel Müdürlükçe onaylı örneği,

c) KPSS, KPDS ve YDS sonuç belgesinin aslı veya Genel Müdürlükçe onaylı örneği,

eklenecektir.

8 – Başvuru formu ile belgelerde yer alan bilgilerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu ve girme şartlarını taşımadığı halde sınava girdiği anlaşılanlar sınava ilişkin haklarını kaybederler.

9 – Adaylar, Bayındır 1 Sokak No.3 Kızılay / ANKARA adresindeki Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına doğrudan veya posta ile müracaat edeceklerdir.

10 – En son müracaat tarihi 01.11.2013 günü mesai bitimine kadar olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

11 – Yarışma Sınavı Giriş Belgesi 11-15 Kasım 2013 tarihleri arasında mesai saatleri sonuna kadar Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından alınacak, Yarışma Sınavı Giriş Belgesi olmayan aday sınava alınmayacaktır.

12 – Yarışma Sınavı 16.11.2013 tarihinde yarışma sınavı giriş belgesinde gösterilen yer ve saatte yapılacaktır. Yazılı yarışma sınavını kazananlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ilan panolarında duyurulacağı gibi www.vgm.gov.tr internet adresinde de ilan edilecek ve yazılı yarışma sınavı kazandıkları kendilerine yapılacak yazılı tebligatla bildirilerek sözlü yarışma sınava davet edileceklerdir.

13 – Sınavda uyulacak esaslar www.vgm.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

B – Sınav Konuları :

A-) Muhasebe

a – Genel Muhasebe b-Şirketler Muhasebesi c- Envanter ve Bilanço d- Bilanço Analizi ve Teknikleri e- Ticari Hesap

B-) İktisat

a – Genel İktisat Prensipleri ve Teoriler b- Para-Banka, Kredi ve Konjonktür, Milli Gelir c- İşletme İktisadi d- Planlama e- Uluslar arası İktisat, Türkiye Ekonomisi

C-) Maliye

a – Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası b- Türk Vergi Kanunlarının Esasları, Tatbikatı c- Kamu Giderleri ve Kamu Kredisi d- Bütçe: Genel, Katma, Özel ve Özerk Bütçeler

D-) Hukuk

a – Anayasa Hukuku : Genel Esaslar b- İdare Hukuku : Genel Esaslar, İdari yargı ve İdari Yargının Teşekkülü c- Medeni Hukuk : Genel Esaslar, Ayni haklar(Eşya Hukuku), Miras ve Vakıflar d- Borçlar Hukuku : Genel Esaslar e- Ticaret Hukuku : Genel Esaslar ve Kıymetli Evrak f- Ceza Hukuku : Genel Esaslar ve Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler g- Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku : Genel Esaslar h- İcra-İflas Hukuku

E-) Kompozisyon sınavı klasik, bilim sınavı test usulünde yapılacaktır.

İlan olunur.

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,