logo

Merkezi Sınavlara Nasıl Hazırlanmalı? (Eğitim Haberleri)

Merkezi Sınavlara Nasıl Hazırlanmalı? (Eğitim Haberleri)

Merkezi Sınavlara Nasıl Hazırlanmalı (Eğitim Haberleri)-kamumemurlar.com

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) adı verilen yeni sistemin ilk sınavları 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl ilk kez uygulanacak merkezi sınavlara katılacak olan 8. sınıf öğrencilerine birinci gün Türkçe, matematik, din kültürü; ikinci gün ise fen, inkılap tarihi ve yabancı dil soruları sorulacak. Kritik sınavlara kısa süre kala bazı okullar, hazırlıklara başladı bile. Milli Eğitim’in belirlediği ilk dönem müfredatını ekim ayı itibarıyla bitiren okullar, konu tekrarına geçti, merkezi sınav provaları yapıyor. Süleyman Çelebi Ortaokulu da sınava şimdiden hazırlananlardan. Okulda, 14-15 Kasım tarihlerinde merkezi sınavın denemesi yapılacak. Böylece çocukların eksiklerini giderip streslerini kontrol altına almalarına yardımcı olunacak. Yine Beşiktaş’taki Nimetullah Mahruki İlk ve Ortaokulu öğrencileri de bu hafta sınav provasına girecek. Okul yöneticileri, bu tür ön sınavlarla öğrencilerini hem sınava hazırlamayı hem de endişelerini en alt seviyeye indirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirilen merkezi sınavlara 1 ay kaldı. Çoğu öğrenci, konu tekrarına başlarken bazı okullar da hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak ortak sınavlara yönelik ayrıntılar da belli oldu. Buna göre sınav, A ve B kitapçığı olarak hazırlanacak ve öğrencilere çoktan seçmeli 20 soru yöneltilecek. Değerlendirmede yanlışlar, doğruları götürmeyecek. Süre, her ders için 40 dakika olacak. Sınavlar saat 9.00, 10.30 ve 12.00’de başlayacak. Engelli öğrencilere her sınav için 15’er dakika ek süre verilecek. Bu öğrenciler istekte bulunmaları halinde tek kişilik sınıflarda sınava girebilecek.

Konu tekrarı yapan kazanır

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin gireceği sınavlarla ilgili eğitimcilerin tavsiyesi ortak: “Şimdiden ders tekrarına başlayın ve bol bol soru çözün.” Soruların konu başlıkları ise şöyle: Türkçe: Fiilimsiler; Matematik: Geometri örüntü ve süslemeler, olasılık ve istatistik, sayılar, üslü ve köklü sayılar; İnkılap tarihi: Bir Kahraman Doğuyor, Milli Uyanış: Yurdumuzun işgaline tepkiler; Fen ve teknoloji: Hücre bölünmesi ve kalıtım, kuvvet ve hareket; Din kültürü: Zekat, hac ve kurban, kaza ve kader; İngilizce: Friendship, Road to Success, Improving One’s Looks.
Zaman

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

4+10 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , ,