logo

Uzmanından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) İçin Son Taktikler

Uzmanından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) İçin Son Taktikler

Uzmanından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS ) İçin Son Taktikler-kamumemurlar.com

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS ) için son bir aylık sürece giriliyor. Heyecanla sınava girmeyi bekleyen öğrenciler için Eğitim Uzmanı Murat Aydın son dönemde yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi.

Üniversiteye girişteki birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS ) sınavı için 2 milyon 126 bin 681 aday başvuruda bulundu. Aylardır sınava hazırlanan milyonlarca öğrenci için artık son hazırlıkların yapılması gereken döneme girildi. Adaylar son bir aylık sürece girerken önem verilmesi gereken taktikleri uygulayarak rakiplerini geçip daha iyi puanlar alabilirler.

Sınavın yaklaştığı şu günlerde yapılacak çalışmalar hayati önem taşır diyen Eğitim Uzmanı Murat Aydın,öğrencilerin son haftalarını verimli geçirmeleri gerektiğini söyledi. 3 ana başlık altında YGS için son hazırlıkları anlatan Eğitim Uzmanı Murat Aydın, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

Eksik konularınızı halledin

Araştırmalar; insanların öğrendiklerinin yüzde 75’ini bir haftada, yüzde 66’sını bir günde, yüzde 54’ünü de bir saat içerisinde unuttuğunu göstermektedir. Unutmayı ortadan kaldırmanın en iyi ve en etkili yolu ise yapılacak tekrarlardır. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hata yapan öğrenciler genel tekrar çalışmalarına ağırlık vermelidir. Eksik konularınızı öncelikle tespit edin ve gün gün planlayın, her güne konu yerleştirin ve onları mutlaka halledin. Bu planlama, sizi hem akademik hem de psikolojik olarak rahatlatacaktır. Konuları planınıza yerleştirirken de en çok hata yaptığınız konular olmasına dikkat edin. Çünkü ilerleyen zamanlarda bu kadar uzun süreli bir tatil döneminiz olmayacaktır.

Soru çözümleri yapın

Konu tekrarı yapmak kadar soru çözmek te çok önemlidir. Çünkü yaptığımız çalışmaları ne kadar kavradığımızı ancak çözdüğümüz soru aracılığı ile aldığımız dönütlerden görebiliriz. Her güne belli bir soru çözümü sayısı koymayı unutmayın. Çözeceğiniz soru sayısı o gün yapacağınız çalışmalara göre değişebilir; konu ağırlıklı çalışma yaptığınız bir günde çok fazla soru çözemeyebilirsiniz ama yine de en azından o günkü konuyu ne kadar öğrendiğimizi görmemiz açısından belli oranda soru çözüm çalışması yapmalıyız.

Deneme sınavları çözün

Son zamanlarda yapacağınız bir diğer çalışma da deneme sınavları çözmek olmalı. Her ne kadar konuların tamamı bitmemiş olsa da en azından ders ders deneme sınavı çözümleri yapabilirsiniz. Diyelim ki; Türkçe dersini büyük oranda hallettiniz; 40’ar soruluk hazırlanmış Türkçe dersi denemeleri çözebilirsiniz. Ve mutlaka bunu yaparken de süre çalışması yapın. 40 Türkçe sorusunu eğer ilk başta 60 dakikada çözebiliyorsanız daha sonraki hedefiniz mümkünse birkaç dakika daha az sürede çözebilmek olsun. Eksik konuları bitirmek soru çözerek pratik yapmak ve deneme sınavları çözerek YGS havasını solumak. Bunlar akademik hazırlık olarak kabul edilir. Ayrıca beslenme ve uyku düzenini de ayarlamak gerekir. Son ay içerisinde erken yatıp erken kalkma ve Kahvaltı yapma alışkanlığı edinmek çok önemlidir. Tabi ki son ve önemli bir tavsiye daha: Bu iş inanma ve Psikoloji işidir. Mutlaka kendinize olan inancınız üst seviyede olmalı ve motivasyonunuzu bozan ortam ve kişilerden uzak durmalısınız.

Yeni Şafak

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,